خطرات استفاده از VPN و نحوه تشخیص خوب بودن آن

اپلیکیشن‌های زیادی امروز به صورت رایگان با هدف تغییر آی پی برای پلتفرم‌های مختلف موجود هستند که کاربران از آن‌ها استفاده می‌کنند.

 وی پی ان یا همان فیلترشکن عمدتا برای دور زدن سایت‌های فیلتر شده به کار گرفته می‌شوند و در واقع بدون وی پی ان نمی‌توان از سایتی که توسط کشوری مسدود شده، استفاده کرد. افراد بسیاری هستند که VPN را با چنین اهدافی به کار می‌گیرند و البته کار ساز هم است. اما باید بدان

ید وی پی ان‌ها صرف نظر از اینکه کاربردی هستند، می‌توانند خطراتی هم برای کاربر خود به دنبال داشته باشند.اول بذارید ببین VPN دقیقا چیکار میکنه با اتصال ما؛

کاربر با استفاده از فیلتر شکن یک لایه امنیتی بین خودش و ISP‌ها (شرکت های ارائه دهنده اینترنت مثل شاتل، اسپیس اکس، یا ایرانسل و همراه اول )ایجاد می‌کند و بدین ترتیب شرکت ارایه دهنده اینترنت، از فعالیت شخص و داده‌های اینترنتی‌اش مطلع نخواهد شد. در این وضعیت، کمپانی سازنده اپلیکیشن فیلتر شکن به اطلاعات شما مانند سایت‌هایی که مراجعه می‌کنید و دیگر داده‌های اینترنتی، دسترسی پیدا خواهد کرد.

مهم ترین خطر استفاده از اینترنت

از دست رفتن امنیت و زیر نظر گرفتن کاربر و عملکرد آن در فضای اینترنت

یکی از اصلی‌ترین خطرات VPN یا فیلترشکن های رایگان زیر نظر گرفتن کاربر و عملکرد آن در فضای اینترنت است. نکته جالب اینجاست که یکی از اهداف اصلی افراد برای نصب این برنامه‌ها، جلوگیری از همین کنترل شدن توسط عوامل خارجی است که این بار توسط خود اپ صورت می‌گیرد.

فیلترشکن‌ها در عین اینکه کاربردی هستند اما گاهی خطراتی به دنبال دارند و یکی از آنها زیر نظر گرفته شدن توسط نوع رایگان آن است. بدون شک ارایه خدمات این چنینی در زمینه VPN برای کمپانی ارایه دهنده، هزینه‌بر بوده و موجود بودن این اپ‌ها به صوت رایگان آن هم برای پلتفرم‌های مختلف، کمی عجیب به نظر می‌رسد.

از دیگر معایب فیلتر شکن ها میتوان به مصرف حجم اینترنت اشاره کرد

فیلترشکن‌ها برای کسب درآمدی برای سازنده به ارائه تبلیغاتی می‌پردازند که هزینه اینترنت شما را هنگام استفاده آنها افزایش می‌دهد. بنابراین دیگر معایبی که فیلترشکن‌های رایگان دارند، تبلیغات است و قطعا سودی برای کاربر جز افزایش مصرف اینترنت نداشته و تنها خلاصی از این تبلیغات خرید نسخه پولی است.

بنابراین از دیگر خطرات VPN یا فیلترشکن رایگان، افزایش مصرف اینترنت است. بنابراین باید سعی کنید کمتر به استفاده از آنها بپردازید، زیرا در این زمینه صرفه اقتصادی ندارند. گذشته از آن علاوه بر این‌ها، برخی از آن‌ها بدون این که متوجه شوید، دانلود می‌شوند و شما را مجبور به کلیک بر روی بخش‌های خاص می‌کنند که در این حالت دوباره صفحات جدیدی بارگذاری خواهند شد.

چطور مطمئن بشیم یک فیلترشکن خوب است

حال فرض من این است که شما در ایران زندگی می‌کنید و در گذشته کسب و کاری بر بستر شبکه های محدود شده ایجادکردید و زمان زیادی رو در گذشته صرف بر ساخت حجم زیادی محتوا و تعدادی فالور کردید و در حال حاضر دل کندن از آن برایتان دشوار است. و یا اصلا صرفا استفاده اوقات فراغتی از اینستاگرام، توییتر و یوتیوب می‌کردید و قصد دارید با دوستانتان در این شبکه ها تماس برقرار کنید و حال شان را بپرسید. چطور یک فیلتر شکن خوب پیدا کنیم؟

یک فیلتر شکن خوب در وهله اول باید بتواند به خوبی آی پی شما را مخفی کند و فعالیت تحت وب شمار را رمزگذاری کند. (با جستجو کلمه WAHT IS MY IP در گوگل؛ میتوانید بصورت پابلیک آی پی خود را ببینید) (در حالت کلی هر سایتی که شما درآن هستید آی پی شما برای آن مشخص است. )

و در وهله دوم باید بتواند امکان انتخاب پروتکل‌‌ها و کشورهای مقرIP را در دسترس شما بگذارد.

“شکن” یک راه مناسب برای دور زدن تحریم‌ها

«شکن» یک تحریم‌شکن ایرانی است که با استفاده از تکنولوژی دی‌ان‌اس و بدون نیاز به نصب نرم‌افزار تحریمِ سایت‌های خارجی علیه ایران را بی‌اثر می‌کند. شما با استفاده از شکن می‌توانید به سایت‌های تحریمی (که فیلتر نیستند) را باز کنید.

شرکت بنیان رایان سامانه، استفاده از شکن را برای مصارف خانگی و شخصی به عنوان یک پروژه‌ی عام‌المنفعه رایگان در نظر گرفته است و هزینه‌های آن از طریق حمایت‌های مردمی تامین می‌شود. اما اشخاصی که از شکن استفاده‌های حرفه‌ای یا تجاری می‌کنند (هرگونه استفاده‌ای که به درآمدزایی منجر می‌شود) می‌بایست هزینه‌ی آن را پرداخت کنند. بنابراین استفاده‌ی شرکت‌ها، گیم‌نت‌ها، دیتاسنترها و برنامه‌نویسان حرفه‌ای از شکن مشمول هزینه است.

توجه داشته باشید که شکن سامانه‌ای است که به صورت قانونی فعالیت می‌کند و فقط سایت‌های تحریمی را در دسترس قرار می‌دهد و با استفاده از آن، فیلترینگ داخل کشور پابرجا می‌ماند.

وب سایت رسمی شکن: – شکن (shecan.ir)

جمع بندی

استفاده از VPN جز در موارد ضروری پیشنهاد نمیشود و باید در نظر داشت که استفاده از VPN در برخی از کشورها(از جمله ایران) از نظر قانونی غیرمجاز است و جرم محسوب میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *